ΒΙΕΝΝΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 6ημ ΟΔΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ (ΖΑ)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 18/12
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ημέρες
ΤΙΜΗ από: 230€

Βουδαπέστη – Βιέννη

5+1 ημέρες

Δώρο διανυκτέρευση & περιήγηση  στη Μπρατισλάβα

Οδική Αναχώρηση / Αεροπορική Επιστροφ

1η ημέρα : Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 10.00  και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στο ύψος του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Αναχώρηση για Βουδαπέστη

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και άμεση αναχώρηση για τη Βουδαπέστη . Διέλευση συνόρων των Ευζώνων και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το βράδυ στη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα  Βουδαπέστη (Περιήγηση πόλης) – Προαιρετική Κρουαζιέρα Δούναβη

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης. Θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο της Δημοκρατίας και το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Από το λόφο του Γκέλερτ θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλα.  Για όσους επιθυμείτε σας προτείνουμε προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη, όπου θα απολαύσουμε τα αξιοθέατα που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού. Μία σίγουρα αξέχαστη εμπειρία.

4η ημέρα Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά - Βιέννη

Πρόγευμα & αναχώρηση για το Szentendre (Άγιος Ανδρέας), ένα παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας. Θα επισκεφτούμε το μουσείο κεραμικής τέχνης της γλύπτριας Μαργκίτ Κόβατς, και την ορθόδοξη εκκλησία του 1752. Περιπλανηθείτε στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ο Άγιος Ανδρέας, όπου μπορείτε να αγοράσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Συνεχίζουμε για το Visegrad, το επόμενο χωριό πάνω στο Δούναβη. Θα θαυμάσουμε και θα περιηγηθούμε στα δύο τεράστια κάστρα, χτισμένα από τον Βασιλιά Μπέλα Δ’ για την προστασία της περιοχής από τους Μογγόλους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι χτισμένο από τον Βασιλιά Λουδοβίκο Α’. Τέλος θα σταματήσουμε στο χωριό Esztergom, όπου θα δούμε τα πολυάριθμα αξιοθέατα, ανάμεσα στα οποία είναι: η Βασιλική, το Κάστρο και ο Καθεδρικός Ναός του Ezstergom, και η υπέροχη θέα του Δούναβη από το κάστρο, ιδανική για φωτογραφίες. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα Βιέννη (Περιήγηση πόλης) – Μπρατισλάβα (Περιήγηση πόλης)

Πρόγευμα και ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφτούμε  τα ανάκτορα Σεμπρούν και  Mπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, τη Μπρατισλάβα. Πανοραμική περιήγηση πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα Μπρατισλάβα – Πτήση Επιστροφής

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα για την πτήση επιστροφής.

Βουδαπέστη - Βιέννη 6ημ

Αναχώρηση

Ξενοδοχεία

Διατροφή

Smart Price

Κανονική Τιμή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

  • 18/12

Best Western Hungari City Center 4* Βουδαπέστη

Austria Trend Ananas 4* Βιέννη

Ηotel 3* Μπρατισλάβα                                                                                                                                                                                                     Vergina Hotel Θεσσαλονίκη

Πρωινό

230€

265€

175€

125€

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 85 €. Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή και βαλίτσα 23kg ανά άτομο.

Aegean Airlines
Ναυλωμένη Πτήση
Μπρατισλάβα – Aθήνα  Πτήση: Α3 07:00 – 10:15

Περιλαμβάνονται

  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτό αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στο χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Κρουζιέρα Δούναβη περιλαμβάνει ποτήρι σαμπάνια 15€ το άτομο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται