ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Πολωνία, ΚρακοβίαΑναχώρηση νωρίς το πρωί με τις Πολωνικές αερογραμμές LOT για Βαρσοβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Πολωνίας και συνάντηση με τον τοπικό μας ελληνόφωνο συνεργάτη. Αναχώρηση οδικώς για την Κρακοβία. Καθ’ οδών θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το μοναστήρι Γιάσνα Γκόρα, κέντρο προσκυνήματος των καθολικών που χτίστηκε το 1382 και στο οποίο βρίσκεται η πασίγνωστη θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Μαντόνας. Άφιξη αργά το μεσημέρι στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο

2η Ημέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Η ημέρα είναι αφιερωμένη στην γνωριμία με την πόλη, η οποία είναι μια από τις ωραιότερες αναγεννησιακές πόλεις της Ευρώπης που σώζονται σήμερα. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό Βαβέλ, το βασιλικό κάστρο, το πανεπιστήμιο Γιαγκελόου, ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και τέλος την παλιά υφασματαγορά. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο της περιοχής. Μετά το γεύμα μας θα αναχωρήσουμε για την πόλη Βιελίτσκα όπου βρίσκονται τα αλατωρυχεία, τα οποία αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Οι υπόγειες στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές από αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών, τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής, προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία, η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να επισκέπτονται το ορυχείο για να δουν και να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης.

Πολωνία, Βαρσοβία3η Ημέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της χώρας Βαρσοβία. Η Πολωνία τεκμηριώνει την πολιτιστική και ιστορική της σχέση με την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη στην δυναμική ανοικοδόμηση των τελείως κατεστραμμένων από τον Β\’ παγκόσμιο πόλεμο πόλεων όπως αυτή της Βαρσοβίας. Μόνο στην παλιά πόλη της Βαρσοβίας έχουν ανοικοδομηθεί 800 τέτοια κτίρια με πιστή λεπτομερειακή αντιγραφή έχοντας για οδηγό ιστορικά ντοκουμέντα, σκίτσα, πίνακες και φωτογραφίες. Μια τέτοια περίπτωση ανοικοδόμησης είναι σίγουρα μοναδική στον πλανήτη. Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε ένα άλλο συγκλονιστικό μνημείο της χώρας, το Άουσβιτς , το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί, κατα τον Β΄Παγκοσμιο πόλεμο . Το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο. Το βράδυ θα έχουμε χριστουγεννιάτικο δείπνο στο ξενοδοχείο .

4η Ημέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη της Βαρσοβίας. Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη καθώς και την πλατεία του κάστρου με την κολώνα του Ζίγκμουντ, την πλατεία της Νίκης, το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο, το άγαλμα της Σειρήνας και τέλος το πρώην Βασιλικό ανάκτορο Λαζιένσκυ. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Ελεύθερος χρόνος.

5η Ημέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρόγευμα ή ημέρα είναι στη διάθεση σας για προσωπικές δραστηριότητες. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα .

ΤΙΜΗ:

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ
4**** 850 € + 135 € 760 €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης Αθήνα - Βαρσοβία  - Αθήνα με τις Πολωνικές αερογραμμές LOT
 • 2 διανυκτερεύσεις στην Κρακοβία σε ξενοδοχείο 4* κεντρικό.
 • 2 διανυκτερεύσεις στη Βαρσοβία σε ξενοδοχεία 4 * κεντρικό
 • Πρωινό μπουφέ
 • Ημιδιατροφή (4 γεύματα σύμφωνα με το συνοπτικό πρόγραμμα)
 • Μεταφορές ξεναγήσεις , περιηγήσεις σύμφωνα με το συνοπτικό πρόγραμμα
 • Εισόδους στα αναφερόμενα στο πρόγραμμα αξιοθέατα : Άουσβιτς - αλατωρυχεία Βιελίτσκα – Πύργος Βαβέλ – Μοναστήρι Μαύρης Μαντόνα
 • Ελληνόφωνος συνοδός / ξεναγός του συνεργάτη μας καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού.
 • Ασφάλεια αστικής Ταξιδιωτικής ευθύνης και Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Φόροι αεροδρομίων ( βάση σημερινών δεδομένων 75 € )
 • Κατανάλωση ποτών και αναψυκτικών κατά τη διάρκεια των γευμάτων/ δείπνων

Εκτύπωση      Αποστολή σε φίλο      Φόρμα ενδιαφέροντος     
© pamepaketo.gr 2006-2012    Όροι χρήσης
PamePaketo.gron