ΟΔΙΚΟ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ - ΝΟΤΙΑ ΓΑΛΛΙΑ, 10 ημέρες (Καλοκαίρι)


Οδικώς Γύρος Ιταλίας - Ν. Γαλλία, 10 μέρες
(Αναχ. 13/8, 22/8)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η ημέρα: Aθήνα – Πάτρα – Μπάρι ή Μπρίντεζι
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι προορισμού. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους χώρους αναψυχής του πλοίου.

2η ημέρα: Μπάρι ή Μπρίντεζι - Πομπηία – Ρώμη
Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι ή Μπρίντεζι και αναχώρηση για την νεκρόπολη της Πομπηΐας, όπου θα δούμε το περιμετρικό τείχος, το φόρουμ, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη των Βέτρι, τον Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο της Πομπηίας και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ.
Στην συνέχεια αναχώρηση για την Αιώνια Πόλη, την Ρώμη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η δική μας πρόταση είναι να πραγματοποιήσετε προαιρετικά το Roma by night, σε μια τρίωρη νυχτερινή ξενάγηση για να γνωρίσετε την Ρώμη σε μια άλλη διάσταση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ρώμη | Ξενάγηση πόλης
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση όπου θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης. Στην ρωμαϊκή αγορά ήταν η  καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης.
Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του  Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη.
ρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ρώμη – Σιένα – Φλωρεντία
Πρωινό και αναχώρηση για την πιο μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας την Σιένα. Ένδεκα δρόμοι οδηγούν προς την πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις πιο όμορφες πλατείες της Ιταλίας. Εντυπωσιακός είναι και ο μνημειώδης Καθεδρικός Ναός, καθώς και οι εκκλησίες μαυρισμένες από τον χρόνο μαρτυρούν την αλλοτινή της αίγλη.
Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Φλωρεντία | Ξενάγηση πόλης – Νίκαια
Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη της Αναγέννησης. Η Φλωρεντία είναι μια πόλη-μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες και γλυπτά από την πλουσιότερη και παραγωγικότερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η τέχνη και ο πολιτισμός. Στην γνωριμία μας με την πόλη θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας.
Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο –έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι –όπου εκεί βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πιο μεσογειακή πόλη της Γαλλίας, την Νίκαια. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να θαυμάσετε την κοσμοπολίτικη πόλη ή να κάνετε ένα περίπατο στην λεωφόρο των Άγγλων με την ατελείωτη ομορφιά της. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Νίκαια – Μονακό – Μόντε Κάρλο – Κάννες
Πρωινό και αναχώρηση για το Πριγκιπάτο του Μονακό με το φημισμένο Μόντε Κάρλο όπου θα δούμε τα ανάκτορα Ρενιέ, το Ωκεανογραφικό Μουσείο και το φημισμένο Καζίνο. Στη συνέχεια αναχώρηση για Κάννες, το κοσμοπολίτικο θέρετρο με τα πολυτελή ξενοδοχεία όπου θα δούμε το Μέγαρο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και την παραλιακή λεωφόρο Κρουαζέτ. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στη Νίκαια. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Νίκαια – Βερόνα – Βενετία
Πρωινό και σήμερα θα αποχαιρετήσουμε την κοσμοπολίτικη πόλη της Νίκαιας και θα αναχωρήσουμε για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, τη Βερόνα, όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των Καναλιών τη Βενετία.
Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, (περιοχή ηπειρωτική Βενετία) τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Βενετία | Ξενάγηση πόλης
Πρωινό και μεταφορά εξ’ ίδιων με το βαπορέττο στην πιο όμορφη συνοικία της Βενετίας το Καστέλο.
Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μητρόπολη της Ελλάδας στην Ιταλία, την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου του Έλληνα και το Ελληνικό Ινστιτούτο. Μέσα από γραφικά καλντερίμια , εκτυφλωτικά κανάλια και αμέτρητα παλάτια θα καταλήξουμε «στο πιο όμορφο σαλόνι του κόσμου» κατά τον Ναπολέοντα ,την Πιάτσα Σαν Μάρκο. Θα δούμε την βασιλική του Αγ. Μάρκου, τον περίφημο πύργο των Μαυριτανών, την Λιμπερία Σανσοβιάνα βιβλιοθήκη της πόλης, την «τσέκα» το παλιό νομισματοκοπείο, το Καμπανίλε το ψηλότερο κτίριο της πόλης, την Πιατσέτα του Αγ. Μάρκου, τις παλιές και νέες φυλακές και βέβαια την διάσημη γέφυρα των αναστεναγμών. Τέλος θα καταλήξουμε σε ένα από τα εναπομείναντα εργαστήρια κατασκευής του διάσημου γυαλιού Μουράνο. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Βενετία – Άγιος Μαρίνος – Ανκόνα – Εν Πλω
Πρωινό και αφήνουμε τη Βενετία και αναχωρούμε για το ανεξάρτητο κρατίδιο του Άγιου Μαρίνου. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές. Στην συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω..

10η ημέρα: Πάτρα – Αθήνα
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας.

ΤΙΜΗ:

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΙΚΛΙΝΟ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ
Ξενοδοχεία 3 & 4 αστέρων 595 € 595 € 805 € 555 €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εισιτήρια πλοίου σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4)
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3 & 4 αστέρων
 • Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου)
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο και το ξενοδοχείο
 • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αρχηγός - Συνοδός
 • Τοπικός ξεναγός στην Πομπηία
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Λιμενικά τέλη
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι μουσείων πάρκων και αρχαιολογικών χώρων
 • Επιπλέον αχθοφορικά, γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα
 • Ότι δεν  αναφέρεται στο πρόγραμμα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • H σειρά των ημερών και των ξεναγήσεων είναι ενδεικτική και αλλάζει αναλόγως με την ημερομηνία αναχωρήσεως χωρίς να αφαιρεθεί κάτι.
 • Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και αντίστροφα
 • Η εκδρομή πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 22 ατόμων.

ΚΑΜΠΙΝΕΣ:

Δίκλινη εσωτερική/άτομο (€ 60)
Δίκλινη εξωτερική/άτομο (€ 80)
Τρίκλινη εσωτερική/άτομο (€ 30)
Τρίκλινη εξωτερική/άτομο (€ 50)
Τετρακλινη εξωτερική/άτομο (€ 40)


Εκτύπωση      Αποστολή σε φίλο      Φόρμα ενδιαφέροντος     
© pamepaketo.gr 2006-2012    Όροι χρήσης
PamePaketo.gron