11ήμερο Σρι Λάνκα – Μαλδίβες – Ντουμπάι | Μάρτιος – Μάιος


(Αναχ. Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
1η ημέρα: Aθήνα - Κολόμπο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και ολονύκτια πτήση,με ενδιάμεσο σταθμό για το Κολόμπο,την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα. Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος.

2η ημέρα: Κολόμπο - Χαμπαράνα
Άφιξη, συνάντηση με τον προσωπικό μας τοπικό ξεναγό και άμεση αναχώρηση για την Χαμπαράνα με ενδιάμεση στάση.
Κατά την διάρκεια της μεταφοράς μας, θα σερβιριστούν τροπικά φρούτα και εμφιαλωμένο νερό. Η Χαμπαράνα είναι το κεντρικό σημείο του πολιτισμικού τρίγωνου της Σρι Λάνκα,και αποτελεί την πιο βολική βάση για εκδρομές και αρχαιολογικές πόλεις. Περιτριγυρισμένη από φυσικά καταφύγια, εκατοντάδες αποδημητικά πουλιά και ελέφαντες, είναι η κατάλληλη τοποθεσία για πολιτισμικές και φυσιολατρικές εκδρομές.
Άφιξη στο ξενοδοχείο, καλωσόρισμα με δροσερές πετσέτες, ποτό καλωσορίσματος και τακτοποίηση στα δωμάτια. Μετά το μεσημεριανό μας γεύμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, σας προτείνουμε μια προαιρετική βόλτα με ελέφαντα στο τροπικό δάσος ή ένα πακέτο Αναζωογόνησης Spa στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ ξεκούραση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: Χαμπαράνα | Εκδρομή σε Σιγκιρίγια & Πολοναρούα
Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για την Σιγκιρίγια, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σρι Λάνκα που αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Στη κορυφή του κάθετου βράχου-φρούριο ύψους 200 μ. βρίσκεται το κάστρο του Κασυάπα, από τον 5ο αιώνα, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σρι Λάνκα. Στη μέση περίπου της διαδρομής κατά την ανάβασή σας στο βράχο υπάρχουν μέσα σε σπηλιά, οι διάσημες ζωγραφιές με τις γυμνόστηθες γυναίκες της Σιγκιρίγια, από τις ωραιότερες βουδιστικές τοιχογραφίες του νησιού. Απολαύστε τη θέα από τον πρώτο εξώστη ή τολμήστε μια ανάβαση μέχρι εκεί που κάποτε στέκονταν ο θρόνος του κραταιού βασιλιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το μεσημερινό γεύμα.
Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το δεύτερο κορυφαίο αξιοθέατο της περιοχής που είναι η αρχαία πόλη Πολαναρούα, την μεσαιωνική πρωτεύουσα. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Σρι Λάνκα, με ερείπια της αρχαίας πόλη & ναών, τα ερείπια του παλατιού, με τα τέσσερα σκαλισμένα στο βράχο αγάλματα του Βούδα, τα λουτρά, την αίθουσα συμβουλίων και την αίθουσα ακροάσεων. Ιστορικά αναφέρεται στο πρώιμο βασίλειο του νησιού και προστατεύεται από την UNESCO, σαν μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Χαμπαράνα - Ντάμπουλα - Κάντυ
Μετά το πρωινό μας αποχαιρετάμε την Χαμπαράνα και αναχωρούμε για το Κάντυ, με ενδιάμεσο σταθμό τον πέτρινο ναό της Ντάμπουλα.
Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα 5 σπηλαίων με έκταση πάνω από 2000 τμ, καλυμμένα από υπέροχες τοιχογραφίες. Τα σπήλαια κοσμούνται από 150 περίπου αγάλματα του Βούδα, από τα οποία ξεχωρίζει μια κολοσσιαία μορφή του ύψους 14 μέτρων. Την σημαντικότητα και μοναδικότητα του μνημείου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς , της Unesco. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον κήπο μπαχαρικών στο Μάταλε , όπου θα δούμε πως καλλιεργούνται τα διάφορα μπαχαρικά με παραδοσιακό τρόπο και θα γευθούμε την παραδοσιακή κουζίνα της Σρι Λάνκα.
Αφού χαλαρώσουμε αναχωρούμε για την Κάντυ, μια υπέροχη πόλη, η τελευταία πρωτεύουσα των Βασιλέων της Κεϋλάνης. Είναι χτισμένη στους όχθες μιας τεχνητής λίμνης που κατασκευάστηκε από τον τελευταίο βασιλιά το 1978, ενώ ο ποταμός Μαχαβέλι, την περιβάλει σαν λαμπερό κόσμημα γύρω από τον λαιμό της.
Άφιξη στο ξενοδοχείο, και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με παραδοσιακά tuk-tuk. Θα περιηγηθούμε στην τοπική αγορά, θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της λίμνης και θα καταλήξουμε στο κορυφαίο αξιοθέατο της απογευματινής μας ξενάγησης που είναι ο Ναός του Ιερού Δοντιού του Βούδα. Το λείψανο-δόντι του Βούδα φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη στο κέντρο του ναού και αποτελεί ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κάντυ - Πιναβάλα - Κολόμπο
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε τους Βοτανικούς κήπους στη Περαντένια που φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία σπάνιων τροπικών φυτών με έκταση 147 εκτάρια. Απολαύστε μία χαλαρωτική βόλτα στα εξαιρετικά διαμορφωμένα παρτέρια με τα μεθυστικά αρώματα ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε το θερμοκήπιο με τις ορχιδέες. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.
Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Κολόμπο, αφού βέβαια επισκεφτούμε την περιοχή όπου βρίσκεται το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων. Εκεί εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει φροντίδα και περίθαλψη σε εγκαταλελειμμένους και τραυματισμένους ελέφαντες. Άφιξη στο Κολόμπο,περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε την κεντρική περιοχή της πόλης γνωστή με το όνομα «Φρούριο» χτισμένο από τους Πορτογάλους τον 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα δούμε το Δημαρχείο, την Πλατεία ανεξαρτησίας, την περιοχή του Σίναμον Γκάρντες και την γραφική αγορά του Πέταχ. Κατα την διάρκεια της ξενάγησης θα παρακολουθήσουμε ενα show με τοπικούς παραδοσιακούς χορούς.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κολόμπο - Μαλδίβες
Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για μια σύντομη πτήση προς τις μαγευτικές Μαλδίβες.
Η πρώτη έκπληξη έρχεται με την προσγείωσή σας. Το αεροδρόμιο του Μάλε είναι ένα νησί απο μόνο του. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο επιλεγμένο νησί-ξενοδοχείο σας. Η μεταφορά από το Μάλε στα διάφορα νησάκια γίνεται με ταχύπλοο ή υδροπλάνο. Στα πιο μακρινα νησιά με εσωτερική πτήση και στην συνέχεια με ταχύπλοο σκάφος. Ημέρα ελεύθερη για μια πρώτη γνωριμία με την τροπική ομορφιά της περιοχής. Για το το απόγευμα σας προτείνουμε ενα πακέτο Αναζωογόνησης Spa στο ξενοδοχείο σας.

7η ημέρα - 8η ημέρα: Μαλδίβες
Ημέρες ελεύθερες για να απολαύσετε τις διακοπές σας.
Οι πιο δραστήριοι θα ευχαριστηθείτε τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά που προκαλούν κάθε επισκέπτη να βουτήξει και ο πλούσιος θαλάσσιος κόσμος θα σας δελεάσει να δοκιμάσετε την εμπειρία των καταδύσεων στις παγκοσμίου φήμης παραλίες τους. Τα περισσότερα ξενοδοχεία στις Μαλδίβες διαθέτουν εγκαταστάσεις spa, γυμναστηρίων και πολυτελών εστιατορίων τόσο με Ευρωπαϊκή όσο και με Ασιατική κουζίνα, άκρως καλοκαιρινή, καθώς κυρίως στηρίζεται στα θαλασσινά.

9η ημέρα: Μαλδίβες - Ντουμπάϊ | Βραδινή κρουαζιέρα με δείπνο
Tο πρωϊ θα μεταφερθούμε με ταχύπλοο ή το αεροπλάνο, απο το ξενοδοχείο μας στο αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση μας για Ντουμπάϊ.
Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη ή να κάνετε, αγορές στα πλούσια καταστήματα.
Το βράδυ θα γνωρίσουμε το Ντουμπάι μέσα από μια κρουαζιέρα κατά μήκος του κολπίσκου,πάνω σε ένα υπέροχο παραδοσιακό πλοίο, αναμφίβολα ένας ρομαντικός τρόπος για να περάσετε την βραδιά σας. Απολαύστε ένα πλούσιο δείπνο σε μπουφέ, με γεύσεις από τοπικές λιχουδιές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

10η ημέρα: Ντουμπάι | Σαφάρι 4×4 - Βεδουίνικη βραδιά με δείπνο
Το πρωινό μας είναι ελεύθερο και μπορείτε να το διαθέσετε για να επισκεφτείτε ένα από τα πολλά εμπορικά της πόλης για αγορές, ή περνώντας το χρόνο σας στην πισίνα του ξενοδοχείου σας.
Το μεσημέρι αναχωρούμε για το σαφάρι στην έρημο με κλιματιζόμενα jeep 4x4 κλειστού τύπου και μετά από διαδρομή μίας ώρας φτάνουμε στο σημείο όπου ξεκινά το σαφάρι,μέσα στην έρημο από έμπειρους οδηγούς. Θα σταματήσουμε σε φάρμα με καμήλες και φυσικά για να απαθανατίσουμε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της ερήμου, όπου γίνεται αισθητή η διαφορά της θερμοκρασίας που αρχίζει να πέφτει μαζί με τον ήλιο. Τέλος καταλήγουμε στις τέντες των βεδουίνων όπου εκεί λαμβάνουν χώρα όλες οι δραστηριότητες. Sand board (κατάβαση αμμόλοφου με σανίδα) στην έρημο, βόλτα με καμήλες, υποδοχή με αραβικό καφέ, τσάι και χουρμάδες. Μέχρι να ετοιμαστεί το δείπνο, μπορείτε να κάνετε ενα παραδοσιακό τατουάζ με χέννα, να καπνίσετε ναργιλέ ενώ μετά το δείπνο, θα διασκεδάσετε με αραβικούς χορούς της κοιλιάς
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ.

11η ημέρα: Ντουμπάϊ - Αθήνα
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Στο αεροδρόμιο θα έχετε αρκετό χρόνο για αγορές στα αφορολόγητα που πραγματικά αξίζουν να τα επισκεφθείτε. Επιβίβαση στο αεροσκάφος και επιστροφή στην Αθήνα.

 

ΤΙΜΕΣ:

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 1/3 - 20/4 ΔΙΚΛΙΝΟ ΤΡΙΚΛΙΝΟ


Kassapa Lions Rock Resort Habarana 3* Sup.
&
Earl’s Regent Hotel Kandy 3* Sup.
&
Amagi Lagoon Resort & Spa Negombo 3* Sup.
&
Paradise Island Maldives 4*
&
The Ascot Hotel Dubai 4*


2090 € 2090 €

Chaaya Village Habarana 4*
&
Cinnamon Citadel Kandy 4*
&
Cinnamon Lakeside Colombo 5*
&
Paradise Island Maldives 4*
&
The Ascot Hotel Dubai 4* 


2235 € 2235 €

Chaaya Village Habarana 4*
&
Cinnamon Citadel Kandy 4*
&
Cinnamon Lakeside Colombo 5*
&
Royal Island Maldives 5*
&
Copthorne Hotel Dubai 4* Sup.


2045 € 2045 €

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 23/4 - 9/5 ΔΙΚΛΙΝΟ ΤΡΙΚΛΙΝΟ


Kassapa Lions Rock Resort Habarana 3* Sup.
&
Earl’s Regent Hotel Kandy 3* Sup.
&
Amagi Lagoon Resort & Spa Negombo 3* Sup.
&
Paradise Island Maldives 4*
&
The Ascot Hotel Dubai 4*


1910 € 1910 €

Chaaya Village Habarana 4*
&
Cinnamon Citadel Kandy 4*
&
Cinnamon Lakeside Colombo 5*
&
Paradise Island Maldives 4*
&
The Ascot Hotel Dubai 4* 


2055 € 2055 €

Chaaya Village Habarana 4*
&
Cinnamon Citadel Kandy 4*
&
Cinnamon Lakeside Colombo 5*
&
Royal Island Maldives 5*
&
Copthorne Hotel Dubai 4* Sup.


2165 € 2165 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με Emirates
 • Διαμονή 4 νύχτες στη Σρι Λάνκα σε ξενοδοχείο της επιλογής σας με πλήρης διατροφή\
 • Διαμονή 3 νύχτες στις Μαλδίβες σε ξενοδοχείο της επιλογής σας με ημιδιατροφή
 • Διαμονή 2 νύχτες στο Ντουμπάι σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Εισιτήρια εισόδου στα σημεία ξεναγήσεων
 • Αποσκευές έως 30 κιλά ανά επιβάτη
 • Κρατικοί & Ξενοδοχειακοί Φόροι
 • Τοπικός Αγγλόφωνος ξεναγός
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Ενημερωτικό υλικό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι Αεροδρομίων (€ 395)
 • Δυνατότητα για ταξιδιωτική ασφάλιση & κάλυψη ακύρωσης ταξιδιού από 10€
 • Βίζα εισόδου στη Σρι Λάνκα 30$ πληρωτέα επι τόπου
 • Δημοτικά τέλη ξενοδοχείου Ντουμπάι €4 (για τα 4* ξενοδοχεία)/€5 (για τα 5* ξενοδοχεία) την βραδιά - πληρωτέα επιτόπου
 • Έισοδοι μουσείων, πάρκων & αρχαιολογικών χώρων
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΙΣΧΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ
 • Οι τιμές οι οποίες αναγράφονται είναι υπολογισμένες σε ειδικό οικονομικό ναύλο. Σε περίπτωση που κατά την ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον συγκεκριμένο ναύλο θα υπάρχει η αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.
 • Η σειρά των ημερών και των ξεναγήσεων είναι ενδεικτική και αλλάζει αναλόγως με την ημερομηνία αναχωρήσεως χωρίς να αφαιρεθεί κάτι.
 • Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας των ανωτέρων ξενοδοχείων, η διαμονή θα γίνεται σε ξενοδοχεία ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας.
 • Η εκδρομή πραγματοποιήται με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων

 


Εκτύπωση      Αποστολή σε φίλο      Φόρμα ενδιαφέροντος     
© pamepaketo.gr 2006-2012    Όροι χρήσης
PamePaketo.gron