Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων

Πήλιο! Ποιος δε γνωρίζει ένα από τα ομορφότερα, αν όχι το ομορφότερο, βουνό της Ελλάδας; Θεωρείται η καλοκαιρινή κατοικία των Ολύμπιων θεών, όμως η ομορφιά του και η αξιοποίηση των τουριστικών δυνατοτήτων του, είναι το ίδιο ελκυστικές, όλες τις εποχές του πηλιοχρόνου. Κρυστάλλινα νερά, πανύψηλα αιωνόβια δέντρα, μοσχοβολιά λουλουδιών και άγριων βοτάνων, κάνουν τον επισκέπτη να απολαμβάνει κάθε στιγμή της διαμονής του.

Πάνω από 40 χωριά, χτισμένα περιμετρικά, στις πλαγιές του βουνού, με τη φημισμένη Πηριορίτικη αρχιτεκτονική, προσκαλούν κάθε επισκέπτη, σε μονοπάτια εξερεύνησης της ελληνικής φύσης. Δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί, στα πεντανόστιμα γλυκά κουταλιού της Πορταριάς, στο μπαλκόνι με τη μαγευτική θέα στο Βόλο και τον Παγασητικό της Μακρυνίτσας, στις νόστιμες Πηλιορίτικες συνταγές στα Χάνια, στις φορτωμένες με χιόνι αγριόλευκες του σύγχρονου Χιονοδρομικού Κέντρου, στην ευοσμία της γαρδένιαςπήλιο στη Ζαγορά και στην Τσαγκαράδα, στα πεντακάθαρα καταγάλανα νερά και στις μοναδικές παραλίες του Αη Γιάννη, του Χορευτού, του Μυλοποτάμου και της Ξινόβρυσης.

Οι δυνατότητες για αξιοποίηση των διακοπών, είναι απεριόριστες. Φτάνει να έχει κανείς την περιπέτεια μέσα του και τη διάθεση να περπατήσει στα μονοπάτα των θεών και των Κενταύρων...
© pamepaketo.gr 2006-2012    Όροι χρήσης
PamePaketo.gron